R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

19 Ağu 2013

Tarhana (kışlık)

MALZEMELER:
    
  •   Yarım kg. yoğurt   
  •   3 olgun domates
  •   3 salçalık biber
  •   3 soğan
  •   7 8 sivri biber
  •   Tuz
  •   Aldığı kadar un

  YAPILIŞI:
  
  1- Domates, biber iyice yıkanır, soğan soyulur ve ice bir şekilde doğranır. Ma tuz ve yoğurt konup karıştırılır.
  2- Elenmiş un ile katı hamur yapılır. Emaye, cam veya çelik bir kaba alınıp üzeri örtülür.
  3- Her gün yoğrulur. Sulanırsa un konur.
  4- 10- 12 gün bekletilir. Sonra temiz bir örtü üzerine küçük parçalar halinde dökülür.
  5- Biraz kuruyunca parçalar daha küçültülür.
  En son olarak kevgirden geçirilip gölgede iyice kurutulur. Bez bir torbaya konup saklanır.
  
  TARHANA PİŞİRİLİRKEN:
  a-Dört kişi için 4 çorba kaşığı tarhana ılık su ile ıslatılır.
  b-İki çorba kaşığı sıvı yağ ile bir kaşık kıyma kavrulur. 
  İstenirse kaşığın ucu ile salça konur.
  c-5 su bardağı su ile birlikte ıslatılmış tarhana ilave edilir. Karıştırarak kaynatılır. Tuz atılır. Ateş kapatılıp tencere kapağı örtülür.
  Not: Tarhana hamuruna ayva kabukları da konursa hoş kokulu ve mayhoş olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yandex.Metrica