R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

20 Ağu 2013

Salatalık Biber Turşusu

MALZEMELER:
  •   -Yarım kg. sivri biber
  •   -10- 15 adet küçük salatalık
  •   -1 baş sarımsak
  •   -2 bardak sirke
  •   -Yarım demet maydanoz
  •   -Tuz (4,5 bardak suya 1 çorba kaşığı)

HAZIRLANIŞI:
  1- Salatalık ve biber yıkanır. Çatalla bir iki yerinden delinir.
  2- 9 bardak suya 2 çorba kaşığı tuz konup kaynatılır.
  3- Biberler ve salatalıklar daldırılıp hemen çıkarılır.
  4- Kavanoza sarımsak ve maydanozla karışık olarak yerleştirilir.
  5- Haşlama suyuna sirke katılır. Üzerine doldurulur. Temiz bir ağırlık konup kapak kapatılır.
  6- Salatalık ve biber sararınca turşu olmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yandex.Metrica