- 500 gr. dana kıyma (Et beklememiş ve sinirsiz olmalıdır.) veya bulgur konabilir
- 1,5- 2 su bardağı ince bulgur
- 3- 4 çay kaşığı acı kırmızı biber
- 2 çay kaşığı kimyon
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 soğan
- 2 çay kaşığı karabiber, tuz
SALATASI İÇİN:
- 8- 10 tane taze soğan
- 1 demet maydanoz
- 4- 5 çay kaşığı sumak
- Yarım kahve fincanı zeytinyağ
- 1 limon, tuz
HAZIRLANIŞI:
1- Kıyma, rendelenmiş soğan, bulgur, kırmızı biber, kimyon, tuz, karabiber ara sıra su serperek iyice yoğrulur.
2- Biber salçası ile de yoğrulduktan sonra avuç içinde sıkılarak küçük köfteler yapılır. Servis tabağına dizilir.
3- Taze soğan ve maydanoz ince doğranır. Kırmızı
biber, sumak, zeytinyağ, tuz ve limon suyu karıştırılır.
biber, sumak, zeytinyağ, tuz ve limon suyu karıştırılır.
4- Köfte servis yapılırken salatası yanında verilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder