R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

20 Ağu 2013

Çiğ Köfte

MALZEMELER:
  •   500 gr. dana kıyma (Et beklememiş ve sinirsiz olmalıdır.) veya bulgur konabilir
  •   1,5- 2 su bardağı ince bulgur
  •   3- 4 çay kaşığı acı kırmızı biber
  •   2 çay kaşığı kimyon
  •   1 çorba kaşığı biber salçası
  •   1 soğan
  •   2 çay kaşığı karabiber, tuz
  SALATASI İÇİN:
  •   8- 10 tane taze soğan
  •   1 demet maydanoz
  •   4- 5 çay kaşığı sumak
  •   Yarım kahve fincanı zeytinyağ
  •   1 limon, tuz

  HAZIRLANIŞI:
  1- Kıyma, rendelenmiş soğan, bulgur, kırmızı biber, kimyon, tuz, karabiber ara sıra su serperek iyice yoğrulur. 
  2- Biber salçası ile de yoğrulduktan sonra avuç içinde sıkılarak küçük köfteler yapılır. Servis tabağına dizilir. 
  3- Taze soğan ve maydanoz ince doğranır. Kırmızı
biber, sumak, zeytinyağ, tuz ve limon suyu karıştırılır.
  4- Köfte servis yapılırken salatası yanında verilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yandex.Metrica