R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

20 Ağu 2013

Çerkez Tavuğu

Çerkez TavuğuMALZEMELER:
  1.   -1 tavuk
  2.   -2,5- 3 bardak ceviz içi
  3.   -2 dilim bayat ekmek içi
  4.   -2- 3 kahve kaşığı kırmızı biber
  5.   -1- 2 çorba kaşığı zeytinyağ
  6.   -1 avuç maydanoz yaprağı
  7.   -Tuz-1 kahve kaşığı karabiber

  HAZIRLANIŞI:
  1- Tavuğun içi temizlenir. Ocak alevinde alazlanır. Yıkanır ve haşlanır.
  2- Soğuyunca etler küçük küçük parçalara ayrılıp servis tabağına
alınır, tuz ve karabiber serpilir.
  3- Ceviz ayıklanıp makineden geçirilir. Islatılıp sıkılmış ekmek
içi, kırmızı biber, tuz konup karıştırılır. İki kaşık da zeytinyağ ilave edilir. Avuç içinde sıkılıp, çıkan yağ bir kaseye ayrılır. 
  4- Ekmekli cevize biraz tavuk suyu karıştırılıp ezilmiş yoğurt
kıvamına getirilir.
  5- Bu sos, tavuk etinin üzerine dökülüp bıçakla düzeltilir. Üzeri, ayrılan ceviz yağı ve maydanoz yaprakları ile süslenir.
  Not: İstenirse ceviz karışımına 1- 2 diş dövülmüş sarımsak da konabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yandex.Metrica