R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

21 Ağu 2013

Rus Böreği

Rus Böreği tarifiMALZEMELER:
  1.  1 su bardağı süt, 1 su bardağı su
  2.  2 tatlı kaşığı yaş bira mayası
  3.  1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker
  4.  Yarım küçük paket margarin (65 gr.)
  5.  Aldığı kadar un
  6.  Kızartma için iki su bardağı ayçiçek veya zeytinyağ
  İÇ İÇİN:
  1.   250 gr. kıyma, 2 soğan
  2.  Yarım demet maydanoz
  3.  Tuz ve karabiber

  HAZIRLANIŞI:
  1- Şeker ile bira mayası sütle eritilir.
  2- Buna su, tuz, erimiş margarin konup karıştırılır. 
  3- Aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri örtülü olarak ılık bir yerde mayalandırılır.
  4- Yumurtadan küçük parçalara ayrılır. Avuç içinde açılıp hazırlanan kıymalı iç konup kapatılır. Yumurta biçiminde şekillenir.
  5- Kızgın yağda kızartılıp kağıt üzerine çıkarılır.
  Not: Kıymalı iç şöyle hazırlanır:
  Küçük doğranmış soğan, kıyma çok az yağ ile kavrulur. Ateşten alınıp kıyılmış maydanoz ve tuz karabiber karıştırılır. (Kıyma ve soğan kavurmadan çiğ de kullanılabilir.)

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yandex.Metrica