- 1 su bardağı süt, 1 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı yaş bira mayası
- 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım küçük paket margarin (65 gr.)
- Aldığı kadar un
- Kızartma için iki su bardağı ayçiçek veya zeytinyağ
İÇ İÇİN:
- 250 gr. kıyma, 2 soğan
- Yarım demet maydanoz
- Tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI:
1- Şeker ile bira mayası sütle eritilir.
2- Buna su, tuz, erimiş margarin konup karıştırılır.
3- Aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri örtülü olarak ılık bir yerde mayalandırılır.
4- Yumurtadan küçük parçalara ayrılır. Avuç içinde açılıp hazırlanan kıymalı iç konup kapatılır. Yumurta biçiminde şekillenir.
5- Kızgın yağda kızartılıp kağıt üzerine çıkarılır.
Not: Kıymalı iç şöyle hazırlanır:
Küçük doğranmış soğan, kıyma çok az yağ ile kavrulur. Ateşten alınıp kıyılmış maydanoz ve tuz karabiber karıştırılır. (Kıyma ve soğan kavurmadan çiğ de kullanılabilir.)
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder