R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

19 Ağu 2013

İrmik Helvası

 MALZEMELER:
  1.   1,5 su bardağı irmik (orta kalınlıkta)
  2.   1 küçük paket margarin (125 gr.)
  3.   1 su bardağı şeker (ayrıca 2 çorba kaşığı demlendirme için)
  4.   1 çorba kaşığı çam fıstık
  5.   1 su bardağı süt 
  6.   1 su bardağı su


HAZIRLANIŞI:
   Yağ eritilip irmik konur. Hafif ateşte pembe kavrulur. Fıstık ilave edilir. Birkaç kere daha çevrilir. Su, süt, şeker konup karıştırılır. Kapak kapatılıp hafif ateşte suyu çektirilir. 15- 20 dakika bekledikten sonra karıştırılıp 2 çorba kaşığı şeker serpilir. Demlenmesi için kapak kapatılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yandex.Metrica