R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

19 Ağu 2013

İşkembe Çorbası

MALZEMELER:
  1.   1 kg. dana işkembesi
  2.   2 kaşık un
  3.   2 çorba kaşığı yağ
  4.   3 4 diş sarımsak
  5.   2 kahve fincanı sirke
  6.   Yarım kahve kaşığı kırmızı biber
  7.   Tuz

  YAPILIŞI:
  İşkembe iyice yıkanır. Bir avuç tuzla tuzlanıp, iç içe geçirilip, birkaç saat bırakılır. Sonra bıçakla iyice kazınıp bol su ile yıkanır. 8- 10 bardak su ile düdüklüde iyice haşlanır. Soğuyunca ince ince kıyılır. Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Kıyılmış işkembe ve haşlama suyu konup 2- 3 taşım kaynatılır. Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilerek dökülür. Sarımsaklı sirke ile servis yapılır.
  Not: Haşlama suyunun yağlarını kullanmayınız.
  KISA BİLGİ:
  Sakatatlar çok besleyici ve ekonomiktir. Ancak dalak, vücutta atılması gereken maddelere dönüşecek al ve akyuvarlarla dolu olduğundan yemeğe elverişli değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yandex.Metrica