R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

21 Ağu 2013

İki Renkli Bisküvi

İki Renkli Bisküvi tarifi MALZEMELER:
  1.  2,5 su bardağı un
  2.  1 küçük Paket margarin ve 1 ince dilim ilave (150 gr.)
  3.  Yarım su bardağı Pudra şeker 
  4.  1 yumurta
  5.  Limon kabuğu rendesi
  6.  Vanilya
  7.  1- 2 çorba kaşığı kakao 

HAZIRLANIŞI:
  1- Un elenir. Ortasına yağ, pudra şekeri, yumurta, limon kabuğu rendesi, vanilya konup yoğrulur. (Fazla yoğrulmaz, hamur bozulur.)
  2- Hamur ikiye ayrılır. Bir tanesine elenmiş kakao katılıp yoğrulur.
  3- Hamurlar ayrı ayrı Parmak genişliğinde yuvarlanır. Sonra birbirine dolanıp iki parmak uzunluğunda kesilir.
  4- Tepsiye dizilip, orta hararetli fırında pişirilir. (10 15 dakika.)
  Not: İstenirse, hamurlar merdane ile açılıp üst üste konarak sarılır ve dilimlenerek de pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yandex.Metrica