R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

20 Ağu 2013

Dana Rosto



 MALZEMELER:

  1.   Yarım koyun budu
  2.   2 kaşık margarin
  3.   1 kaşık salça
  4.   Tuz








  HAZIRLANIŞI:
  1- But etini alabilecek bir tencerede yağ eritilir.
  2- İyi kızarması için, etin üzerini kaplayan ince zarı çıkarmadan etin iki tarafı iyice tuzla ovulur ve yağda kızartılır.
  3- Yarım fincan su ile sulandırılmış salça konur. Biraz sonra da
3- 4 bardak sıcak su ilave edilip kapak örtülür.
  4- Orta ateşte 2 saat pişilir (et yağına kalmalıdır).
  5- Biraz soğuyunca dilimlenip servis tabağına yerleştirilir. Üzerine tenceredeki salçalı yağ gezdirilerek dökülür.
  6- Etin yanına havuç, bezelye soteleri, patates tavası veya patates püresi konarak servis yapılır.
  Not: 1) Rosto, but etin kemikleri çıkarıldıktan sonra rulo
şeklinde bağlanarak da aynı şekilde pişirilir.
  2) Kuzu budu tencerede pişirmeden, fırında şöyle pişirilir: Et tuzlanıp yağlanır. Tepsiye konup fırında ara sıra su ilavesi ile pişirilir. Yağına biraz salça konup renklendirilerek üzerine dökülür.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yandex.Metrica