- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 avuç kuru nane yaprağı
- 6 adet soğan
- 2- 3 kaşık un
- 1 yumurta akı
- 3 kaşık margarin
- 2 çay kaşığı kırmızı biber
- 750 gr. yoğurt
- 3 diş sarımsak
- Tuz
HAZIRLANIŞI:
1- Bulgur ayıklanıp üzerine 2 bardak kaynar su serpilip, kapak kapatılır ve kabarması beklenir.
2- İçine nane ufalanır, 1 soğan rendelenir. Tuz, un ve 1 yumurta akı konarak iyice yoğrulur. (Arasıra su serpilir.)
3- Avuç içinde sıkarak küçük köfteler yapılır.
4- Tuzlu kaynar suda dağıtmadan haşlanır. (Suyu fazla kaynatmamalıdır.)
5- Soğan yarım halka şeklinde doğranıp yağda gevrek olarak kızartılır, kırmızı biber konur.
6- Köfteler suyundan alınıp üzerine sarımsaklı yoğurt sonra da soğan kavurması dökülür.
KISA BİLGİ:
Yoğurt kansızlık, kalp hastalığı, sindirim güçlüğüne ve karaciğer hastalığına faydalıdır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder