R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

21 Ağu 2013

İmam Bayıldı (patlıcan Veya Kabak)

İmam Bayıldı tarifiMALZEMELER:
  •   -8 küçük patlıcan veya kabak
  •   -4- 5 soğan
  •   -7- 8 diş sarımsak
  •   -1 demet maydanoz 
  •   -1- 2 dal nane
  •   -2- 3 domates
  •   -2- 3 sivri biber
  •   -1 su bardağı zeytinyağ 
  •   -1- 2 kahve kaşığı şeker  
  •   -Tuz, karabiber 

  YAPILIŞI:
  1- Patlıcanların baş kısımları kesilip alaca soyulur.Tuzlu suda yarım saat bekletilir. Yıkanıp kurulanır. (Kabaklar kazınıp baş ve uç kısımlar kesilir.)
  2- Zeytinyağda hafif pembe kızartılır. Tepsiye dizilir.
  3- Üzerleri boydan boya bıçak alta geçmeyecek şekilde kesilir.
  4- Yarım halka şeklinde doğranmış soğan, sivri biber, sarımsak,
zeytinyağda kavrulur. Soyulup doğranmış domates konup karıştırılır. Kıyılmış maydanoz, nane, tuz, karabiber ve şeker ilave edilir.
  5- Kızartılan sebzenin içinde doldurulur.
  6- Az su ilavesi ile yavaş yavaş pişirilir.
  KISA BİLGİ:
   Patlıcan, pankreas, karaciğer ve böbrekleri kuvvetlendirir. Kalbe rahatlama, sükunet verir.

İmam Bayıldı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yandex.Metrica