Malzemeler
- Yarım Paket Margarin
- 1 su bardağı su
- 1 çimke tuz
- 1 kesme şeker
- 4 yumurta
- 1 su bardağı un
Sosu İçin
- 100 gram margarin
- 2,5 kahve fincanı un
- 3 kahve fincanı
- 1 kg. süt
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı vanilya
Yapılışı
Yarım paket margarin tencerede eritilir. Eriyince içine 1 bardak su konur. Su kaynayınca tuz ve şeker ilave edilir. Tencere ocakta iken un konulur. Hızlı bir şekilde karıştırılarak 5 dakika helva gibi kavrularak pişirilir. Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Soğuyunca 4 yumurta teker teker kırılıp, (her biri 3-4 dakika ezilerek) hamura yedirilir. Bir tatlı kaşığı her seferinde suya batırılarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp, çok az sıvı yağ ile yağlanmış tepsiye 2 cm. ara ile dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, orta rafta üstü hafif pembeleşinceye kadar açmadan pişirilir. Fırının kapağı açılmadan soğuması beklenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder