R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

17 Ağu 2013

Profiterol

Malzemeler


  1. Yarım Paket Margarin       
  2. 1 su bardağı su                   
  3. 1 çimke tuz                        
  4. 1 kesme şeker                   
  5. 4 yumurta
  6. 1 su bardağı un               

  Sosu İçin


  1. 100 gram margarin
  2. 2,5 kahve fincanı un
  3. 3 kahve fincanı
  4. 1 kg. süt
  5. 1 yemek kaşığı kakao
  6. 1 yemek kaşığı vanilya                  


Yapılışı

          Yarım paket margarin tencerede eritilir. Eriyince içine 1 bardak su konur. Su kaynayınca tuz ve şeker ilave edilir. Tencere ocakta iken un konulur. Hızlı bir şekilde karıştırılarak 5 dakika helva gibi kavrularak pişirilir. Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Soğuyunca 4 yumurta teker teker kırılıp, (her biri 3-4 dakika ezilerek) hamura yedirilir. Bir tatlı kaşığı her seferinde suya batırılarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp, çok az sıvı yağ ile yağlanmış tepsiye 2 cm. ara ile dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, orta rafta üstü hafif pembeleşinceye kadar açmadan pişirilir. Fırının kapağı açılmadan soğuması beklenir.

Kremanın Yapılışı

          Margarin eritilir. İçine un konur. 5 dakika kavrulur. Ocaktan alınıp, içine şeker ilave edilir ve karıştırılır. Sonra süt eklenir. Sürekli karıştırılarak pişirilir. Soğuyunca 1 paket vanilya eklenip 10-15 dakika çırpılır.

Profiterolün Yapılışı

          Daha önce pişen hamurların içi üste doğru hafifçe kesilir. Krema kaşıkla içine doldurulur. Kalan kremanın içine yarım çay bardağı su ile 1 yemek kaşığı kakao konur ve ocakta pişirilir. Pişirilirken içine 1 paket çikolata atılır. Daha sonra profiterolün üstüne sıcak olarak dökülür. Üzerine hindistan cevizi serpilip, servise hazırlanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yandex.Metrica