R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

19 Ağu 2013

Erzincan Çorbası

  MALZEMELER:
  1.   10 bardak et suyu
  2.   250 gr. kıyma
  3.   1 avuç maydanoz yaprağı
  4.   3 diş sarımsak
  5.   2 soğan
  6.   2 3 bardak yoğurt
  7.   2 kaşık yağ
  8.   1/4 paket hazır erişte makarna
  9.   1 kaşık salça
  10.   2 kahve kaşığı kuru nane
  11.   1 kahve kaşığı kırmızı biber
  12.   Tuz, karabiber

  YAPILIŞI:
          Kıyma, tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz yoğrulup, fındık büyüklüğünde yuvarlanıp, unlanır. İnce doğranmış soğan 1 kaşık yağ ile kavrulur. Salça, su ve tuz konup kaynatılır. Küçük küçük kırılmış erişte ve köfteler ilave edilir. Erişte pişince sarımsaklı yoğurt konur ve ateşten alınır. Üzerine kuru nane ve kırmızı biberli yağ gezdirilir.
  
  Not: Çorbaya, erişte yerine haşlanmış 1 su bardağı nohut konarak değişik lezzette bir çorba yapılmış olur.
  KISA BİLGİ:
  Sarımsak mide ve bağırsak faaliyetlerini artırdığından kabızlık çekenler için yararlıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yandex.Metrica