R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

20 Ağu 2013

Tel Kadayıf

Tel KadayıfMALZEMELER:

  Sütlü
  •   -750 gr. tel kadayıf
  •   -4- 5 su bardağı şeker
  •   -2 su bardağı süt
  •   -1,5- 2 su bardağı ceviz veya fındık içi
  •   -1 büyük paket margarin (250 gr.)





  HAZIRLANIŞI:
  1- Şeker iki bardak su ile kaynatılır. Köpükleri alınır.
Koyulaşınca süt konur. Çok sulu olmamak üzere ateşten alınır. (Limon sıkılmaz.) 
  2- 35- 40 cm. çapında tepsi yağlanır. Biraz erimiş yağ ile ovulmuş kadayıfın yarısı tepsiye yerleştirilir. Dövülmüş fındık veya ceviz içi serpilir.
  3- Geri kalan kadayıf cevizin üzerine yayılır. Biraz bastırarak sıkıştırılır. 
  4- Kalan yağ gezdirilir. Fırında pembe olarak kızartılır.
  5- Fırından çıkar çıkmaz, üzerine daha önce hazırlanan soğuk sütlü şurubu dökülür. Kapak kapatılır. Ilınınca dilimlenir.
  Not: İstenirse, kadayıf çay fincanına, arası cevizli olarak doldurulur. Sıkıştırılarak tepsiye ters çevrilir ve öyle pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yandex.Metrica