R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

25 Ağu 2013

Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar

MALZEMELER:
  1.   Yarım kg. taze iç bakla
  2.   6 adet enginar
  3.   Yarım demet dereotu
  4.   Yarım bardak zeytinyağ
  5.   1- 2 soğan
  6.   limon
  7.   1 kahve kaşığı şeker
  8.   Tuz

  YAPILIŞI:
  1- Enginarların taç yaprakları sıyrılarak koparılır.
  2- Uç kısımları kesilip fazla derinleşmeden soyulur.
  3- İçleri kaşıkla çıkarılıp tuzlu limonlu su içine bırakılır.
  4- Saplar dibinden kesilir. Özü çıkana kadar soyulur, küçük doğranır.
  5- İnce doğranmış soğan zeytinyağında sararıncaya kadar kavrulur. Enginarlar bütün, saplar doğranmış olarak konur, 23 bardak su ilavesi ile yarı pişirilir.
  6- Kabuğu çıkarılmış iç bakla, tuz, şeker konur. Kapak kapatılıp yavaş yavaş pişirilir.
  7- Soğuyunca baklalar enginarların çukur yerlerine doldurulur. Üzerine kıyılmış dereotu serpilir.
  Not: Bakla yerine iç bezelye ve havuç da kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yandex.Metrica