- -1 su bardağı yoğurt
- -1 tatlı kaşığı yaş bira mayası
- -1,5 su bardağı yağ (yarısı margarin, yarısı zeytinyağ)
- -1 yumurta (akı hamura, sarısı üzerine sürülecek)
- -Aldığı kadar un
- -Yarım kalıp beyaz peynir
- -Yarım demet dereotu, maydanoz
- -Tuz
HAZIRLANIŞI:
1-Maya yoğurtla ezilir. Tuz, yumurta akı ve yağ konup iyice karıştırılır.
2- Aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur yapılır. Küçük parçalara ayrılır. (Üzeri örtülü olarak kabarıncaya kadar mayalandırılır.)
3- Avuç içinde biraz açılıp peynirli iç konur ve kapatılır.
4- Tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.
4- Tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder