R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

19 Ağu 2013

Şafak Çorbası


  MALZEMELER:
  
  1.   8 bardak et suyu
  2.   2 çorba kaşığı un
  3.   2 kaşık yağ
  4.   4- 5 adet olgun domates veya 2 kaşık konserve domates salçası
  5.   1 bardak süt
  6.   1 yumurta sarısı 
  7.   Tuz
  

  YAPILIŞI:
  1- Yağ ile un hafif pembe kavrulur.
  2- Sulandırılmış konserve salça veya rendelenmiş domates ve et suyu katılır.
  3- Karıştırılarak 1- 2 taşım kaynatılır. Pütür kalmışsa
süzgeçten geçirilir.
  4- Yumurta sarısı ve süt ile yapılmış terbiye yemek
saatinden 10 dakika evvel katılır. Tuz atılır. Ateş
kapatılır.
  Not: Et suyu yerine hazır paket et veya tavuk suyu da katılabilir.

  KISA BİLGİ:
  Sofrayı hazırlarken; kaç kişinin yemek yiyeceğini, yemek listesinde neler olduğunu düşününüz, sofra takımlarının temiz olmasına özen gösteriniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yandex.Metrica