- 8 bardak et suyu
- 2 çorba kaşığı un
- 2 kaşık yağ
- 4- 5 adet olgun domates veya 2 kaşık konserve domates salçası
- 1 bardak süt
- 1 yumurta sarısı
- Tuz
YAPILIŞI:
1- Yağ ile un hafif pembe kavrulur.
2- Sulandırılmış konserve salça veya rendelenmiş domates ve et suyu katılır.
3- Karıştırılarak 1- 2 taşım kaynatılır. Pütür kalmışsa
süzgeçten geçirilir.
süzgeçten geçirilir.
4- Yumurta sarısı ve süt ile yapılmış terbiye yemek
saatinden 10 dakika evvel katılır. Tuz atılır. Ateş
kapatılır.
saatinden 10 dakika evvel katılır. Tuz atılır. Ateş
kapatılır.
Not: Et suyu yerine hazır paket et veya tavuk suyu da katılabilir.
KISA BİLGİ:
Sofrayı hazırlarken; kaç kişinin yemek yiyeceğini, yemek listesinde neler olduğunu düşününüz, sofra takımlarının temiz olmasına özen gösteriniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder