- -2,5 su bardağı un
- -1 çorba kaşığı ince irmik
- -1 çorba kaşığı nişasta
- -5 yumurta
- -1 küçük paket margarin (1 parmak genişliğinde parça ayrılacak: 100 gr.)
- -3 su bardağı şeker
- -2 su bardağı kızartma için zeytinyağı veya ayçiçek yağı.
- -1 /4 limon suyu
HAZIRLANIŞI:
- Şeker, 3 bardak su ile kaynatılır. Üzerinde biriken köpükler alınıp, limon suyu konur. Koyulaşınca ateşten alınır.
- Bakır bir tencereye 2,5 bardak su, margarin, 1 tutam tuz konup kaynatılır. Elenmiş un, irmik, nişasta ilave edilip karıştırarak pişirilir. Tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alınır. Ilınınca yumurtalar birer birer kırılır. 1 kaşık da şuruptan katılıp karıştırılır.
- Hamur, ucuna tırtıllı huni takılmış krema torbasına doldurulur. Isıtılmış yağa 4- 5 cm boyunda sıkılıp iki bıçakla kesilir.
- Tava sallanarak pembe renkte kızartılır. Fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır.
- Sonra şuruba atılıp karıştırılır. 5 dakika sonra tabağa alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder