- 500 gr. dana kıyması (iki kere çekilmiş)
- 1,5- 2 su bardağı ince bulgur
- 3- 4 yumurta (1 tanesi, hamura, 2- 3 tanesi kızartılırken kullanılacak.)
- 1 avuç ceviz içi, 2 soğan
- Çam fıstığı, kuş üzümü (1'er çorba kaşığı)
- 1 çorba kaşığı margarin
- 1 bardak zeytinyağ veya ayçiçek yağı
- 2 kahve kaşığı karabiber ve tuz
- 2 kahve kaşığı kimyon
- 1 kahve kaşığı kırmızı biber
HAZIRLANIŞI:
İçinin Hazırlanması:
İnce doğranmış soğan, çam fıstığı, margarin ile kavrulur. Kıymanın yarısı ilave edilir. Suyunu çekince, tuz, karabiber, kimyon, doğranmış ceviz, kuş üzümü konup karıştırılır.
1- İnce bulgur ile kıymanın diğer yarısı, tuz, karabiber, kırmızı biber ve bir yumurta, ara sıra su serperek iyice yoğrulur.
2- Yumurtadan küçük parçalara ayrılıp avuç içinde parmak yardımı ile mümkün olduğu kadar ince açılır.
3- Hazırlanan iç doldurulup delik kapatılır. Islak avuç içinde sıkılıp düzeltilir.
4- Kaynar az tuzlu suda birkaç dakika haşlanır (suyu fazla kaynatmamalı). Delikli kepçe ile alınıp, ılınınca çatalla çırpılmış yumurtaya batırılır. Kızgın yağda kızartılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder