R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

17 Ağu 2013

Amonyaklı Pasta

Malzemeler

  1. 1 fincan sana yağı
  2. 1 fincan süt
  3. 1 fincan şeker
  4. 2 yumurta
  5. Karbonat
  6. Bir çorba kaşığı amonyak sodası
  7. Alabildiğince un

  Krema İçin

  1. 1 kg. süt
  2. 2 kaşık un
  3. 2 kaşık nişasta
  4. 2 yumurta sarısı
  5. 1,5 bardak şeker
  6. Vanilya
  7. ¾ paket sana yağı

Yapılışı

Malzemeler karıştırılıp hamur yapılır. Hamur 8 eşit parçaya bölünür. Teker teker yarım santim kalınlığında açılır. Orta derecede ısıtılmış fırında tek tek üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Krema malzemeleri karıştırılıp pişirilerek hazırlanır. Her kata krema sürülerek 8 veya 4 katlı pasta hazırlanır. (4 katlı yapılırsa kalan 4 tanesi daha sonra yapılmak üzere saklanır.) Arzuya göre üzeri süslenip, buzdolabında bekletilip servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yandex.Metrica