Malzemeler
- 1 fincan sana yağı
- 1 fincan süt
- 1 fincan şeker
- 2 yumurta
- Karbonat
- Bir çorba kaşığı amonyak sodası
- Alabildiğince un
Krema İçin
- 1 kg. süt
- 2 kaşık un
- 2 kaşık nişasta
- 2 yumurta sarısı
- 1,5 bardak şeker
- Vanilya
- ¾ paket sana yağı
Yapılışı
Malzemeler karıştırılıp hamur yapılır. Hamur 8 eşit parçaya bölünür. Teker teker yarım santim kalınlığında açılır. Orta derecede ısıtılmış fırında tek tek üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Krema malzemeleri karıştırılıp pişirilerek hazırlanır. Her kata krema sürülerek 8 veya 4 katlı pasta hazırlanır. (4 katlı yapılırsa kalan 4 tanesi daha sonra yapılmak üzere saklanır.) Arzuya göre üzeri süslenip, buzdolabında bekletilip servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder