- -2- 3 soğan (isteğe bağlı)
- -5- 6 sivri biber
- -3- 4 domates
- -Yarım demet maydanoz (isteğe bağlı)
- -3-4 yumurta
- -2-3 kaşık yağ
- -Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI:
1- Soğan ve biber ince doğranıp yağla hafif kavrulur. 2- Kabuğu soyulup küçük doğranmış domates konup pişirilir. 3- Maydanoz doğranır; tuz, karabiber serpilir. 4- Çatalla çarpılmış yumurtalar ilave edilip karıştırılır.
1- Soğan ve biber ince doğranıp yağla hafif kavrulur. 2- Kabuğu soyulup küçük doğranmış domates konup pişirilir. 3- Maydanoz doğranır; tuz, karabiber serpilir. 4- Çatalla çarpılmış yumurtalar ilave edilip karıştırılır.
Yumurtalar pişince ateşten alınır.
Not: İstenirse; yumurtalar çarpılmadan bütün olarak da pişirilebilir.
KISA BİLGİ:
Çok yemek pişirmek ve defalarca yemeği ısıtıp sofraya getirmek, doğru değildir. Çünkü beklemek ve ısınmakla yemek besin değerini kaybeder.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder