R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

21 Ağu 2013

Çilek Reçeli

Çilek Reçeli tarifiMALZEMELER:

  1.   -1- kg. çilek
  2.   -5- 6 su bardağı şeker 
  3.   -1 çay kaşığı limon tuzu veya 1 limon suyu


  HAZIRLANIŞI:
  1- Çilek ayıklanmadan içinde su bulunan kaba konur ve bir kaç kere çalkalanır. İki avuçla başka suya aktarılıp kumlarından temizleninceye kadar yıkanır, süzülür.
  2- Sonra ayıklanıp bir kat çilek, bir kat şeker olarak tencereye
yerleştirilir. Bir gece veya 4- 5 saat bekletilir.
  3- Orta ateşte hiç su koymadan kaynatılır. Kıvama gelince üzerinde biriken köpükler alınır. Limon tuzu veya limon suyu ilave edilip ateşten alınır.
  Not:
  1- Vişne ve kiraz reçeli de aynı şekilde yapılır.
  2- Reçelin şekerlenmemesi için, limon tuzunu veya Limon suyunu yeteri kadar koyunuz, çok karıştırmayınız ve şurubunu az su ile kaynatmayınız.
  KISA BİLGİ:
  
  Çilek çocukların solucanlarını düşürmekte yararlıdır.

Afiyet olsun.
Çilek Reçeli
Çilek Reçeli

Çilek Reçeli tarif



1 yorum:

Yandex.Metrica