R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

1 Eyl 2013

Portakallı Kurabiye

 MALZEMELER:
  1.   -2 su bardağı şeker 
  2.   -1 su bardağı yoğurt 
  3.   -1 büyük paket margarin (250 gr.)
  4.   -1 yumurta (akı hamura, sarısı üzerine)
  5.   -2 kahve kaşığı kabartma tozu 
  6.   -1 portakal suyu
  7.   -1 portakal kabuğu rendesi
  8.   -Aldığı kadar un

  HAZIRLANIŞI:
  1- Şeker, portakal kabuğu, yağ karıştırılıp krem haline getirilir.
  2- Yoğurt, yumurta akı, kabartma tozu konur. İyice karıştırılır.
  3- Aldığı kadar un ile orta yumuşaklıkta yoğrulur. Son olarak portakal suyu konur.
  4- Yarım limon büyüklüğünde yuvarlanıp hafif yassıltılır. Tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.
  5- Yumuşak olması için, bir tencereye konup önce bir peçete, sonra kapak örtülür. Not: Hamur, merdane ile 1 cm. kalınlığında açılıp kalıplarla da kesilebilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yandex.Metrica