- -2 su bardağı şeker
- -1 su bardağı yoğurt
- -1 büyük paket margarin (250 gr.)
- -1 yumurta (akı hamura, sarısı üzerine)
- -2 kahve kaşığı kabartma tozu
- -1 portakal suyu
- -1 portakal kabuğu rendesi
- -Aldığı kadar un
HAZIRLANIŞI:
1- Şeker, portakal kabuğu, yağ karıştırılıp krem haline getirilir.
2- Yoğurt, yumurta akı, kabartma tozu konur. İyice karıştırılır.
3- Aldığı kadar un ile orta yumuşaklıkta yoğrulur. Son olarak portakal suyu konur.
4- Yarım limon büyüklüğünde yuvarlanıp hafif yassıltılır. Tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.
5- Yumuşak olması için, bir tencereye konup önce bir peçete, sonra kapak örtülür. Not: Hamur, merdane ile 1 cm. kalınlığında açılıp kalıplarla da kesilebilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder