R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

4 Eyl 2013

Franjipan Tartolet

Franjipan TartoletMALZEMELER
  1. 200 gr fındık
  2. 2 adet yumurta
  3. 150 gr tozşeker
  4. 50 gr tereyağı (oda ısısında)


HAZIRLANIŞI
1. Fırını 180 derece ısıtarak hazır hale getirin.
2. Fındık ve tozşekeri mutfak robotunda birlikte toz haline getirin. Birlikte çekilmesinin sebebi fındığın toz haline gelirken çıkaracağı yağın şeker tarafından emilmesini sağlamak.
3. Sonra geri kalan malzemeyi ekleyip, yumuşak, homojen bir karışım halini alana kadar mikserle çırpın.
4. Hazırlanan dolguyu tart tabanlarına doldurup önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yandex.Metrica