MALZEMELER:
- 1 kg. şeker (5 su bardağı)
- 90 gr. nişasta (3,5 dolu çorba kaşığı)
- 1 kahve kaşığı krem tartar
- 1 su bardağı kavrulmuş fındık
- 1 su bardağı hindistan cevizi rendesi
HAZIRLANIŞI:
l-Şeker, 4 su bardağı ile kaynatılıp köpükleri alınır.
2- Nişasta 1 bardak su ile ezilip kaynayan şekerli suya ilave edilir. Karıştırarak pişirilir, koyulaştırılır.
3- Lokumun kıvamı şöyle anlaşılır: İçine temiz bir kaşık batırılıp soğutulur. Sakız gibi uzuyorsa ol muştur.
4- Hindistan cevizi serpilmiş tepsiye boşaltılıp yayılır. Üzerine biraz nişasta serpilir ve bir gün bekletilir.
5- Ertesi gün nişastalar temizlenir. Yüzeyi kuru ise biraz su ile ıslatılır.
6- Tam kenarına sıra halinde fındık konur. Sarılarak silindir yapılır. Kenarları yapıştırılır.
7- İki parmak eninde dilimlere kesilip Hindistan cevizi ile kaplanır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder