MALZEMELER
- 2 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- 125 gram tereyağ
- 1 yemek kaşığı çam fıstığı
HAZIRLANIŞI:
1. Yağı eritip irmiği ve fıstığı rengi dönene kadar karıştırarak kısık ateşte kavurun.
2. Suyu ve sütü kaynatın.
3. Kaynar su ve sütü kavrulup esmerleşen irmiğe ekleyin.
4. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekmesini bekleyin.
5. Ocağı kapatıp suyunu çeken irmiğe şekeri ilave edip karıştırın.
6. 10 dakika demlenmeye bırakın.
3. Kaynar su ve sütü kavrulup esmerleşen irmiğe ekleyin.
4. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekmesini bekleyin.
5. Ocağı kapatıp suyunu çeken irmiğe şekeri ilave edip karıştırın.
6. 10 dakika demlenmeye bırakın.
PÜF NOKTASI
1. Fıstıkların rengi döndüğünde irmik tam kıvamında kavrulmuş olur.
2. Helvanın tane tane olmasını istiyorsanız iri taneli irmik kullanın.
1. Fıstıkların rengi döndüğünde irmik tam kıvamında kavrulmuş olur.
2. Helvanın tane tane olmasını istiyorsanız iri taneli irmik kullanın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder