Alternatif Tarifler, Kestane Şekeri, Kestane Şekeri Nasıl Yapılır, Tatlı Tarifleri,
- 1 kg. kestane
- 750 gr. toz şeker (3,5- 4 su bardağı)
- 2,5 bardak su
- 1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI:
1- Kestanelerin dış kabukları soyulur. Parçalanmayacak şekilde biraz haşlanıp iç kabukları çıkarılır.
2- Bir tencerede şeker ve su kaynatılır. Kestaneler içine atılıp 3 saat çok hafif ateşte pişirilir.
3- Ateşten alınıp ertesi güne kadar şurubunda bekletilir.
4- Ertesi gün daha hafif ateşte 3 saat daha pişirilir.
5- Vanilya konur. Soğuyunca kestaneler birer birer yaldızlı kağıtlara sarılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder