- 3 yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik Pudra şeker
- 2 su bardağı ve 2 çorba kaşığı ilave un
- 1 küçük paket ve 1 parmak ilave margarin (150 gr.)
- Limon kabuğu rendesi
- 0,5 paket vanilya
HAZIRLANIŞI:
1- Fırın tepsisine parşömen kağıdı yayılır. Yağlanır, unlanır. Fırın yakılır.
2- Porselen bir kasede yağ ile pudra şeker karıştırılıp krem haline getirilir.
3- Yumurtalar birer birer kırılır. Limon kabuğu rendesi vanilya ve elenmiş un konup karıştırılır.
4- Ucuna kalem çapında düz huni takılmış krema torbasına doldurulup tepsiye 5- 6 cm uzunluğunda sıkılır.
5- Orta hararetli fırında pişirilir. Kağıttan kırmadan dikkatli çıkarılır.
Not: Kedi dili, dondurma ile ikram edildiği gibi krema ve meyvelerle pratik pastalar da yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder