R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

7 Eyl 2013

Akıtma

Akıtma   MALZEMELER:
  1.   1 su bardağı süt
  2.   1 su bardağı su
  3.   1 tatlı kaşığı şeker
  4.   Yarım kibrit kutusu kadar yaş maya
  5.   1 tatlı kaşığı tuz
  6.   1- 2 yumurta (toprak sacı yağlamak için)
  7.   1 küçük paket tereyağ ve margarin (125 gr.)
  8.   Aldığı kadar un


  HAZIRLANIŞI:
  1- Yaş maya, 1 tatlı kaşığı şeker 1 bardak süt ile ezilir. Sonra 1 bardak su ilave edilir.
  2- Elenmiş un ve tuz konarak sulu bir hamur yapılır. (Hamurun üzeri örtülür. Ilık bir yerde mayalandırılır.)
  3- Toprak saç ısıtılır. Üzerine 1 yumurta kırılıp pişirilir. Yumurta akı ayrılır; sarısı saça sürülerek yağlanır.
  4- Mayalanan hamur 1 veya 2 fincanlık cezve ile alınıp toprak saçın ortasına dökülür. Cezvenin tersi ile 1012 cm çapında yayılır.
  5- Her iki taraf pişince saçtan alınıp yağlanır. Yumuşak kalması için üzeri örtülür.
  Not: Akıtmayı pişirirken, her sefer sacı daha önce pişirdiğiniz yumurta sarısı sürerek yağlayınız.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yandex.Metrica