R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

5 Eyl 2013

Aslan Sütü

Aslan Sütü  MALZEMELER:
  1.   1 litre süt
  2.   1 su bardağı toz şeker
  3.   3 çorba kaşığı tel şehriye (silme)
  4.   1 çorba kaşığı nişasta
  5.   2 çorba kaşığı iç yeşil fıstık
  6.   1 çorba kaşığı badem
  7.   1 çorba kaşığı iç fındık
  8.   1 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi
  9.   0,5 paket vanilya

  HAZIRLANIŞI:
  1- Badem ve yeşil fıstık bir taşım kaynatılıp kabukları soyulur.
  2- Badem, fıstık ve fındık ince ince kıyılır veya havanda dövülür.
  3- Tel şehriye ateşte pembe olarak kavrulur.
  4- Süt ile şeker kaynatılır. Kavrulmuş şehriye ilave edilir.
  5- Nişasta yarım bardak su ile ezilir. Kaynamakta olan süte katılıp devamlı karıştırılır.
  6- Son olarak, badem, fıstık, fındık ve hindistan cevizi ile vanilya ilave edilir.
  7- Kaselere boşaltılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yandex.Metrica