- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 çorba kaşığı tel şehriye (silme)
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 2 çorba kaşığı iç yeşil fıstık
- 1 çorba kaşığı badem
- 1 çorba kaşığı iç fındık
- 1 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi
- 0,5 paket vanilya
HAZIRLANIŞI:
1- Badem ve yeşil fıstık bir taşım kaynatılıp kabukları soyulur.
2- Badem, fıstık ve fındık ince ince kıyılır veya havanda dövülür.
3- Tel şehriye ateşte pembe olarak kavrulur.
4- Süt ile şeker kaynatılır. Kavrulmuş şehriye ilave edilir.
5- Nişasta yarım bardak su ile ezilir. Kaynamakta olan süte katılıp devamlı karıştırılır.
6- Son olarak, badem, fıstık, fındık ve hindistan cevizi ile vanilya ilave edilir.
7- Kaselere boşaltılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder