R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

21 Ağu 2013

Revani

Revani tarifiMALZEMELER:
  1.   -6 yumurta
  2.   -1 su bardağı un
  3.   -1 su bardağı ve + 2 çorba kaşığı irmik 
  4.   -4,5 su bardağı şeker
  5.   -Limon kabuğu rendesi
  6.   -2 çorba kaşığı limon suyu -1 çay kaşığı kabartma tozu 


HAZIRLANIŞI:
  1- 4 su bardağı şeker, 4 su bardağı su ile kaynatılıp sulu bir şurup yapılır. 1 kaşık limon suyu katılır.
  2- Yumurtalar ile yarım bardak şeker, limon kabuğu rendesi çarpılıp koyu yoğurt kıvamına getirilir. Limon suyu konup bir-iki kere daha çarpılır.
  3- Kabartma tozu katılmış, elenmiş un ve irmik karışımı ilave edilip karıştırılır.
  4- Yağlanmış kalıba veya tepsiye boşaltılıp orta hararetli fırında pişirilir (25- 35 dakika).
  5- Daha büyük bir tepsiye alınıp üzerine sıcak şurup dökülür. Kapak kapatılıp hafif ateşte veya fırında çevirerek şurubu çektirilir. Böylece revani, 1,5 misli büyümüş olur.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yandex.Metrica