R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

26 Ağu 2013

Kadın Budu Köfte

 MALZEMELER
  1.   500 gr. dana kıyma
  2.   2 soğan
  3.   3 çorba kaşığı pirinç
  4.   3 yumurta (1 tanesi köfte hamuruna, 2 tanesi köfteyi kızartırken kullanılır.)
  5.   Yarım demet maydanoz
  6.   1 bardak ayçiçek veya zeytinyağ (kızartmak için)
  7.   3- 4 çorba kaşığı galeta unu
  8.   Tuz ve karabiber

  HAZIRLANIŞI:
  1- Pirinç ayıklanıp yıkanır. Bir bardak sıcak suya atılıp
haşlanır ve suyu çektirilir.
  2- Rendelenmiş soğan ile kıymanın yarısı, yağsız kavrulur. Çiğ kıymaya katılır.
  3- Buna, haşlanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, 1 yumurta kırılıp yoğrulur.
  4- Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp, oval ve yassı köfteler yapılır.
  5- Önce galeta ununa, sonra çatalla çarpılmış yumurtaya batırılıp kızgın yağda kızartılır.
  KISA BİLGİ:
  Yağı çok yüksek hararette tutmak, yağda bir takım zehirli ve tahriş edici maddeler meydana gelmesine sebep olur. Bundan dolayı, tavada az yağlı, yağı yakarak kızartma yapmak yanlıştır. Kızartma; derin bir kapta, bol yağda ve yağın içinde adeta kaynatmak şeklinde yapılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yandex.Metrica