- 3 su bardağı un
- 3 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı yaş bira mayası
- 2 çorba kaşığı margarin (erimiş)
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 2 su bardağı kızartma için zeytinyağ veya ayçiçek yağı
- 1 tutam tuz
HAZIRLANIŞI:
Yaş bira mayası, 1 tatlı kaşığı şeker, biraz su ile ezilir. Un, erimiş margarin, tuz konur. Yavaş yavaş su ilave edilerek ezilmiş yoğurttan daha koyu bir hamur yapılır. Üzerine örtülüp ılık bir yerde iyice kabarıncaya kadar mayalandırılır. Şeker 3 bardak su ile kaynatılır. Köpükleri alınıp limon suyu katılır. Koyu olmayan bir şurup yapılır. Yağ bir tencerede kızdırılır. Hazırlanan hamur sol avuç ile sıkılıp yağlanmış kaşıkla fındıktan biraz büyük alınıp yağa atılır. Lokmalar kızarınca delikli kepçe ile kağıt üzerine çıkarılır (Fazla yağı emmesi için). Bekletmeden soğuk şuruba atılıp 1- 2 kere karıştırılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder