- -6 su bardağı un
- -4 çorba kaşığı margarin
- -1,5 tatlı kaşığı yaş bira mayası
- -1,5 kahve fincanı süt
- -5 yumurta (3 tanesi hamura, 2 yumurta sarısı üzerine, 1 yumurta akı peynire )
- -1 küçük kalıp beyaz peynir
- -Yarım demet dereotu
- -2 çay kaşığı şeker
- -2 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI:
1- Un elenir. Ortasına şekerli sütle ezilmiş bira mayası, yağ, iki yumurta ve tuz konarak orta yumuşaklıkta bir hamur yapılır.Ilık bir yerde üzeri örtülü olarak mayalandırılır.
2- Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır. Hafif un lanmış yerde el ile açılıp peynir, dereotu ve yumurta akı karışımı konur. İki ucu peynir görünecek şekilde birleştirilir.
3- Ilık bir yerde bir süre daha mayalandırılıp yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında kurutmadan pişirilir.
4- Fırından çıkar çıkmaz üzerleri hafif yağlanır ve bir tencereye konup kapak kapatılır (yumuşak olması için).
4- Fırından çıkar çıkmaz üzerleri hafif yağlanır ve bir tencereye konup kapak kapatılır (yumuşak olması için).
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder