R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

22 Ağu 2013

Peynirli Pide

Peynirli Pide tarifiMALZEMELER:
  1.   -6 su bardağı un
  2.   -4 çorba kaşığı margarin
  3.   -1,5 tatlı kaşığı yaş bira mayası
  4.   -1,5 kahve fincanı süt
  5.   -5 yumurta (3 tanesi hamura, 2 yumurta sarısı üzerine, 1 yumurta akı peynire )
  6.   -1 küçük kalıp beyaz peynir 
  7.   -Yarım demet dereotu
  8.   -2 çay kaşığı şeker
  9.   -2 çay kaşığı tuz

  HAZIRLANIŞI:
  1- Un elenir. Ortasına şekerli sütle ezilmiş bira mayası, yağ, iki yumurta ve tuz konarak orta yumuşaklıkta bir hamur yapılır.Ilık bir yerde üzeri örtülü olarak mayalandırılır.
  2- Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır. Hafif un lanmış yerde el ile açılıp peynir, dereotu ve yumurta akı karışımı konur. İki ucu peynir görünecek şekilde birleştirilir.
  3- Ilık bir yerde bir süre daha mayalandırılıp yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında kurutmadan pişirilir.
  
  4- Fırından çıkar çıkmaz üzerleri hafif yağlanır ve bir tencereye konup kapak kapatılır (yumuşak olması için).

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yandex.Metrica