R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

20 Ağu 2013

Kısır

MALZEMELER:
  1.   -2 su bardağı ince bulgur.
  2.   -1 kuru soğan
  3.   -7- 8 adet yeşil soğan
  4.   -3 domates
  5.   -1 demet maydanoz-dereotu
  6.   -4- 5 sivri biber
  7.   -2limon
  8.   -Yarım su bardağı zeytinyağ
  9.   -2 çay kaşığı kırmızı biber veya 1 kaşık biber salçası
  10.   -1 marul
  11.   -Tuz

HAZIRLANIŞI:
  1- Bulgur bir tepsiye konup ayıklanır.
  2- Üzerine 1- 2 bardak kaynar su dökülüp kapak kapatılır.

  3- Soğan, maydanoz, dereotu, domates, biber yıkanıp küçük küçük doğranır. 
  4- Bulgur kabarınca, ince doğranmış kuru soğan, tuz kırmızı biber konur, biraz yoğrulur.
  5- Hazırlanan sebzeler katılır zeytinyağ ve limon suyu ilave edilip karıştırılır.
  6- Temizlenmiş marul yaprakları ile tabağa yerleştirilir.
  KISA BİLGİ:
  Acımış tereyağını, elma kabukları, 1- 2 çay kaşığı tane karabiber, dört parçaya ayrılmış soğan ve tuz ile orta ateşte eritip süzünüz. Kullanılır hale geldiğini göreceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yandex.Metrica