- -2 su bardağı ince bulgur.
- -1 kuru soğan
- -7- 8 adet yeşil soğan
- -3 domates
- -1 demet maydanoz-dereotu
- -4- 5 sivri biber
- -2limon
- -Yarım su bardağı zeytinyağ
- -2 çay kaşığı kırmızı biber veya 1 kaşık biber salçası
- -1 marul
- -Tuz
HAZIRLANIŞI:
1- Bulgur bir tepsiye konup ayıklanır.
2- Üzerine 1- 2 bardak kaynar su dökülüp kapak kapatılır.
3- Soğan, maydanoz, dereotu, domates, biber yıkanıp küçük küçük doğranır.
3- Soğan, maydanoz, dereotu, domates, biber yıkanıp küçük küçük doğranır.
4- Bulgur kabarınca, ince doğranmış kuru soğan, tuz kırmızı biber konur, biraz yoğrulur.
5- Hazırlanan sebzeler katılır zeytinyağ ve limon suyu ilave edilip karıştırılır.
6- Temizlenmiş marul yaprakları ile tabağa yerleştirilir.
KISA BİLGİ:
Acımış tereyağını, elma kabukları, 1- 2 çay kaşığı tane karabiber, dört parçaya ayrılmış soğan ve tuz ile orta ateşte eritip süzünüz. Kullanılır hale geldiğini göreceksiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder