R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

5 Eyl 2013

Kıymalı Tepsi Böreği

Kıymalı Tepsi Böreği  MALZEMELER:
  HAMUR İÇİN    
  1.   1 su bardağı süt
  2.   Yarım su bardağı sıvı yağ
  3.   1 yumurta
  4.   1 çay kaşığı tuz
  5.   1 çay kaşığı kabartma tozu
  6.   Aldığı kadar un (açmak için 1 su bardağı nişasta)
  ÜZERİ İÇİN
  1.   1 su bardağı sıvı yağ 
  BÖREK HARCI İÇİN
  1.   150 gr. dana kıyma
  2.   2 adet kuru soğan
  3.   1- 2 sivri biber
  4.   1 demet maydanoz 
  5.   1 küçük domates
  6.   Tuz, karabiber
  HAZIRLANIŞI:
  HAMURUN HAZIRLANIŞI
  1- Bir tencerede 1 bardak süt, yarım bardak sıvı yağ, 1 yumurta, 1 çay kaşığı tuz ve kabartma tozu karıştırılır.
  
  2- Elenmiş un ile orta yumuşaklıkta bir hamur yapılır. 24 parçaya ayrılır.
  3- Hamur parçaları nişasta ile 10- 12 cm çapında açılıp araları tekrar nişastalanır ve 12 adedi üst üste konarak iki grup yapılır.
  4- Hamur grupları 35- 40 cm. çapında açılıp, birinci parça yağlanmış tepsiye yerleştirilir.
  5- Üzerine kıymalı harç konduktan sonra diğer parça üzerine kapatılır ve hafifçe bastırılır.
  
  6- Börek istenilen şekilde dilimlenir. Üzerine 1 su bardağı az kızdırılmış sıvı yağ kaşık kaşık dökülür.
  7- Orta ısılı fırında pembe renkte pişirilir.
  KIYMALI BÖREK HARCININ HAZIRLANIŞI
  1- Küçük doğranmış soğan, biber ve maydanoz sapları 2 kaşık yağ ile hafifçe kavrulur.
  2- Kıyma ilave edilir, daha sonra domates rendelenir. Suyunu çekince ateşten alınıp tuz, karabiber ve doğranmış maydanoz yaprakları konur, karıştırılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yandex.Metrica