- -1 litre süt
- -4 çorba kaşığı pirinç unu + 3 çorba kaşığı patates nişastası (silme)
- -1,5 su bardağı toz şeker
- -Yarım paket vanilya
- -3- 4 çorba kaşığı pudra şeker
HAZIRLANIŞI:
1- Süt şekerle kaynatılır.
2- Bir bardak su ile pirinç unu ve nişasta ezilip şekerli süte ilave edilir. Karıştırarak koyu bir muhallebi pişirilir. Vanilya konur.
3- Karıştırılarak soğutulur. 25- 30 cm2 bir tepsi bolca pudra şeker ile kaplanır. Ateşe tutularak yakılır. Sonra tekrar şeker elenir.
4- Muhallebi boşaltılıp yayılır. Sıcak fırında altı kızartılır.
5- Tepsi fırından çıkar çıkmaz soğuk suya batırılır. (Kazan dibinin tepsiden kolay çıkması için).
6- Soğuyunca dilimlenip pasta küreği ile alınır. Yanık taraf üste gelmek üzere tabaklara konur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder