R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

19 Ağu 2013

Kazan Dibi

 MALZEMELER:
  1.   -1 litre süt
  2.   -4 çorba kaşığı pirinç unu + 3 çorba kaşığı patates nişastası (silme)
  3.   -1,5 su bardağı toz şeker
  4.   -Yarım paket vanilya
  5.   -3- 4 çorba kaşığı pudra şeker




  HAZIRLANIŞI: 
  1- Süt şekerle kaynatılır.
  2- Bir bardak su ile pirinç unu ve nişasta ezilip şekerli süte ilave edilir. Karıştırarak koyu bir muhallebi pişirilir. Vanilya konur.
  3- Karıştırılarak soğutulur. 25- 30 cm2 bir tepsi bolca pudra şeker ile kaplanır. Ateşe tutularak yakılır. Sonra tekrar şeker elenir.
  4- Muhallebi boşaltılıp yayılır. Sıcak fırında altı kızartılır.
  5- Tepsi fırından çıkar çıkmaz soğuk suya batırılır. (Kazan dibinin tepsiden kolay çıkması için).
  6- Soğuyunca dilimlenip pasta küreği ile alınır. Yanık taraf üste gelmek üzere tabaklara konur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yandex.Metrica