R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

21 Ağu 2013

Puf Böreği

Puf Böreği tarifi
MALZEMELER:
  1.   -4 su bardağı un, 2 kaşık margarin, 1 yumurta
  2.   -2 kaşık yoğurt, 1,5 çay kaşığı tuz
  3.   -Yarım kalıp beyaz peynir, maydanoz ve dereotu
  4.   -2 bardak ayçiçek veya zeytinyağ (kızartmak için)

  HAZIRLANIŞI:
  1- Un elenir, ortasına yoğurt, yumurta, tuz, yarım bardak kadar su konup yoğrulur. Özleştirilip 15 parçaya bölünür. Yaş bez altında dinlendirilir.
  2- Her parça 10 cm açılıp araları margarinle yağlanır. (Az erimiş yağ karıştırarak krem gibi beyazlatılacaktır.)
  3- 5 hamur üst üste konur ve üç grup yapılır. En üstler yağlanmaz.
  4- Her parça 2 mm. inceliğinde açılır. Peynir-maydanoz karışımı küme küme konup üzeri hamurla kapatılır. Kapakla kesilir.
  5- Kızgın yağda hafif hafif sallayarak kızartılır. Fazla yağı
çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır.
  Not: Başka bir terkip:
  Tencereye 1 yumurtayı tepesinden delip akıtınız. Aynı yumurta kabuğu ile, 2 yumurta dolusu su, 2yumurda dolusu zeytinyağ-margarin karışımı, 1 yumurta dolusu sirke, 1 tutam tuz ve aldığı kadar un
ile orta yumuşaklıkta bir hamur yapınız. 40 parçaya ayırıp 5- 6 cm. çapında açınız. Peynirli iç koyup kapatarak yağda kızartınız. (Aynı hamur tuzsuz hazırlanıp, parçaların içine, ceviz, şeker, tarçın karışımı koyarak kızartıldıktan sonra pudra şekerle bulanabilir.,

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yandex.Metrica