R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

20 Ağu 2013

Hünkar Beğendi

Hünkar BeğendiMALZEMELER:
  PATLICAN PÜRESİ İÇİN:    
  1.   6 patlıcan
  2.   1 kaşık un    
  3.   1 kaşık yağ
  4.   2 kaşık kaşar peyniri rendesi    
  5.   1 su bardağı süt
  6.   1 avuç maydanoz    
  7.   Tuz, karabiber
  KEBAP İÇİN:
  1.   1 kg. kuşbaşı et (koyun veya dana)
  2.   2 soğan
  3.   2- 3 domates
  4.   2 kaşık yağ
  5.   Tuz, karabiber

YAPILIŞI:
  
  1- İnce doğranmış soğan ve et, yağ ile kavrulur.
  
  2- Soyulmuş ve doğranmış domates konup karıştırılır.
  3- Su (2- 3 bardak) ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuz ve karabiber atılır.
  4- Etin suyu 1- 1,5 kepçe kadar olmalıdır.
  
  5- Patlıcanlar ucundan başlayarak ocakta çevire çevire közlenir.
  
  6- Kabukları soyulup incecik kıyılır.
  7- Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Patlıcanlar, rende kaşar, süt konup karıştırarak pişirilir. Tuz atılır.
  8- Püre ile kebap servis tabağına isteğe göre yerleştirilip maydanoz yaprakları ile süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yandex.Metrica