- -1 orta büyüklükte lahana
- -1 baş sarımsak
- -2- 3 adet acı kırmızı biber
- -1 tatlı kaşığı şeker
- -1 avuç nohut
- -1 kahve kaşığı bira mayası
- -Tuz (5 bardak suya 1 dolu çorba kaşığı)
HAZIRLANIŞI:
1- Lahana bir iki yaprak soyulup dilim dilim kesilir.
Emaye bir kovaya yerleştirilir. Kırmızı biber, sarımsak ve nohut konur.
Emaye bir kovaya yerleştirilir. Kırmızı biber, sarımsak ve nohut konur.
2- 5 bardak suya 1 çorba kaşığı esas olmak üzere tuzlu su hazırlanır. Şeker ve bira mayası konup, eritilir. Lahananın üzerini geçecek şekilde doldurulur.
3- Her gün 1- 2 kere karıştırılıp suyu savrularak havalandırılır. (Fena kokmaması ve suyun parlak olması için)
4- 15- 20 gün içinde turşu olur.
KISA BİLGİ:
Çayın, kan damarlarının çeperlerindeki esnekliği artırarak kan basıncını düşürücü etkisi vardır. Ayrıca bağırsak bozukluklarında antibiyotik etkisi yapar. Mesane, safrakesesi ve böbrek taşlarının oluşumunu engeller.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder