R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

19 Ağu 2013

Rus Salatası

 MALZEMELER:
  •   -2 yumurta sarısı
  •   -1,5 su bardağı zeytinyağı
  •   -1- 2 limon suyu
  •   -1 kahve kaşığı toz hardal
  •   -2- 3 patates (haşlanmış)
  •   -1- 2 havuç (haşlanmış)
  •   -Yarım bardak iç bezelye (konserve)
  •   -10- 12 küçük salatalık turşusu (kornişon)

  •   -3- 4 dilim macar salamı, tuz

HAZIRLANIŞI:
  1- Porselen veya cam bir kaseye yumurta sarıları konur. Zeytinyağ damla damla ilave edilip karıştırılır.
  2- Daha sonra zeytinyağ iplik gibi akıtılarak karıştırılmaya devam edilir. Ara sıra limon damlatılır.
  3- Zeytinyağ bitince tuz, hardal, limon suyu ilave edilir.
  4- Havuç, patates, turşu, salam küçük doğranır (tavla zarı büyüklüğünde).
  5- Bunlara bezelye katılır. Tuz atılır.
  6- Mayonezden 2- 3 kaşık ayrılır (üzerini süsleme için). Kalanına karışık sebzeler konup karıştırılır.
  7- Salata tabağına alınıp, ayrılan mayonez ve sebzelerle süslenir.
  Not:Mayonez bozulursa şöyle düzeltilir.
  1) Ayrı bir kaseye bir yumurta sarısı konur. Damla
damla zeytinyağ ile arada bozulan mayonez konarak karıştırılır.
  2) 1 tatlı kaşığı nişasta, bir fincan su ile pişirilip pelte yapılır. Karıştırarak soğutulur. Bozulan mayonez ve zeytinyağ azar azar konur karıştırılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yandex.Metrica