R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

19 Ağu 2013

Un Helvası

MALZEMELER:
  1.   -1 küçük paket margarin (125 gr.)
  2.   -2 su bardağı un
  3.   -1,5 su bardağı şeker
  4.   -1 su bardağı süt
  5.   -1 su bardağı su
  6.   -1 çorba kaşığı çam fıstığı




HAZIRLANIŞI:
  1- Yağ eritilip, elenmiş un konur. Orta ateşte karıştırarak koyu pembe kavrulur. Fıstıklar konur. Bir iki kere daha çevrilir.
  2- Süt, su ve şeker ilave edilir. Karıştırarak pişirilir. 
  3- Tencereye yapışmayacak koyuluğa gelince kaşık kaşık alınarak tabağa yerleştirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yandex.Metrica