R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

28 Ağu 2013

Bursa'dan Cevizli Lokum


MALZEMELER

  1. - 1 su bardağı su, süt veya yoğurt
  2. - 1 su bardağı sıvı yağ
  3. - 2 yumurta (sarıları üzerine kullanılacak)
  4. - 1-2 yemek kaşığı şeker
  5. - 2 tatlı kaşığı tuz
  6. - 1 küp yaş maya ( 1 su bardağı ılık suda çözülmüş)
  7. - Aldığı kadar un
  8. - Bu malzemeden hamur yapıp üzerini örtüp mayalanmaya bırakıyoruz.



HAZIRLANIŞI

- Mayalanmaya bırakılan hamur iki katına çıktığında hamuru iki parçaya halinde bölünür. Bir parçasını yağlanmış zeminde ellerimizi yağlayarak yarım cm. kalınlığa gelene kadar büyütüyoruz..
İç malzeme için sos kullanılacaksa kaşık yardımı ile sosu her yerine sürüp sıkı bir rulo haline getirilir.
Klasik Bursa lokumu için bir çay kaşığı kadar yeni bahar, 1 çay kaşığı tarçın (arzuya bağlı) ve 1 su bardağı dövülmüş cevizi hamurun her yerine serpip rulo haline getirilir.
Ruloyu 2 parmak kalınlığında dilimlenir, kesik yerleri üste gelecek şekilde sıkıştırmadan tepsiye düzgün bir şekilde sırlanır.
Bir süre tepsi mayasının gelmesini beklenip, üzerine 1 kaç kaşık suyla karıştırılan yumurta sarılarını sürüp  200 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.

Not: Orjinal Bursa lokumu yapmak için hamurun su, tuz, un ve mayadan yapılması gerekiyor.

1 yorum:

Yandex.Metrica