R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

19 Ağu 2013

Düğün Çorbası

MALZEMELER:
  1.   10 bardak et suyu
  2.   3 çorba kaşığı un
  3.   2 yumurta
  4.   2 limon
  5.   2 parça et (haşlanmış)
  6.   2 kaşık yağ
  7.   1 kahve kaşığı kırmızı biber



  YAPILIŞI:
  1- Et suyu tencerede kaynatılır. Bir kasede yumurta, limon suyu ve un, et suyundan azar azar alarak, ezilir. 
  2- Kaynamakta olan et suyuna katılıp karıştırarak pişirilir. Tuz atılır.
  3- Yağ ısıtılır. Küçük doğranmış et ile 1- 2 defa çevrilir. Kırmızı biber katılıp çorbaya dökülür.
  KISA BİLGİ:
  1- Yemeklerin tuzunu ateşten almadan 5 dakika kadar önce atınız (tuzun yemeğin tadı ile iyi ayarlanması ve pişmeyi geciktirmemesi için).
  2- Fazla tuzlu yemek, vücut dokularının su tutmasına yani ödeme sebep olur. Vücutta bilhassa ayaklarda şiş olur.
  3- Yemekleri tuzsuz pişirip, yerken tuz serpseniz, vücut bu tuzu daha çabuk dışarı atar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yandex.Metrica