R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

22 Kas 2013

Sütlü Bulamaç Çorbası Tarifi

Sütlü Bulamaç Çorbası Tarifi, Çorba Tarifleri
Genel Açıklama
Sütlü Bulamaç Çorbası Tarifi


Zorluk Derecesi: Kolay 
Hazırlama Şekli: Orta Ateşte
Pişirme Süresi: 25 dk.
Kişi Sayısı: 4 kişi 

Malzemeler

  • 150 gr. kıyma
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 4 çorba kaşığı mısır unu
  • 4.5 - 5 su bardağı normal süt
  • üzeri için; 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber


Yapılışı

Bir Tencereye sıvı yağ ve margarini koyun. Kıymayı ekleyip, kavurun. Üzerine Mısır ununu eleyin. Tencereye mısır ununu da ilave edip, kıyma ile kavurmaya devam edin. Sütü yavaş bir şekilde ekleyip, karıştırarak kısık ateşte kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın. Üzeri için küçük bir cezvede sıvı yağı kızdırıp, kırmızı toz biberi ekleyip, hafif karıştırın. Çorbayı kaselere alıp, kızdırılmış yağ ile süsleyip, servis edin.

Afiyet olsun.

Kürdanda Balık Yapımı

Kürdanda balık, Yemek Tarifleri, Ana Yemek Tarifleri, Alternatif Yemek Tarifleri
Kürdanda Balık yapımıGenel Açıklama

Zorluk Derecesi: Orta
Hazırlama Şekli,: Fırında
Pişirme Süresi: 60 dk.
Kişi Sayısı: 6 kişi 

Malzemeler

  • 6 adet balık fileto 
  • 3-4 dilim kaşar rendesi
  • 2 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • yeteri kadar tuz, karabiber
  • yeteri kadar sana klasik yağ


Yapılışı

Öncelikle balıkların buzunun çözülmesini bekliyoruz ( eğer buzluktan ise ), sonra tuzunu, eritilmiş sana klasik yağı, karabiberini ve varsa baharatını ekleyip güzelce harmanlıyoruz ve yarım saat kadar dinlendiriyoruz. Şimdi balıkları ortadan enlemesine ikiye bölüyoruz ve arasına peynirden kesip koyuyoruz ve baliği rulo şeklinde sarıp kurdan batırıyoruz bu şekilde balık bitene kadar devam ediyoruz ve tepsiye yerleştiriyoruz, her bir balığın kürdanının üzerine bir dilim domates ve biber saplayıp en son ufacık sana klasik yağı parçaları yerlestırıp kızgın fırına veriyoruz ve 250 derecede pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz.
Afiyet olsun. 

Not:
Sıcak olarak servis yapıyoruz.

Hindistan Cevizli Revani Yapımı

Hindistan Cevizli Revani, Tatlı Tarifleri
Genel Açıklama

Hindistan Cevizli Revani YapımıZorluk Derecesi: Kolay
Hazırlama Şekli: Fırında
Pişirme Süresi: 45 dk.
Kişi Sayısı: 12 kişi 

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardaği hindistan cevizi
  • 1 su bardaği irmik
  • 1 su bardaği toz seker
  • 1 cay bardaği un
  • 1/2 cay bardaği sıvı yağ
  • 2 tatli kasigi sana yagi
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya


Yapılışı

SERBET ICIN: 
3, 5 su bardagi toz seker
3, 5 su bardagi su 
yarim limon suyu 
Oncelikle serbeti hazirlayip sogumaya birakin...
Yumurtalari toz seker ve vanilya ile iyice cirpin. Icine yag, hindistan cevizi, irmik ve unu ekleyin. Kabartma tozunu da ekleyip karistirin. Sanayagi ile yagladiginiz firin kabina karisimi dokun ve kasik yardimiyla yayilmasini saglayin. (Karisim size kati gelebilir, ancak bir sorun yok oyle olmasi gerekiyor.) Onceden isitilmis firinda tatliyi uzeri kizarincaya kadar pisirin. Firindan cikardiktan sonra ilk sicakligiyla soguk serbeti uzerine dokun.
Serbeti cektikten sonra hindistan cevizi veya arzu ederseniz yesil fistikla susleyin. 

Not:
Serbet soguk. Tatli ise ilk sicakliginda olacak.
21 Kas 2013

Damla Çikolatalı Hindistan Cevizli Kek Yapımı

Damla Çikolatalı Hindistan Cevizli Kek Yapımı, Kek Tarifleri, 
Genel Açıklama
Damla Çikolatalı Hindistan Cevizli Kek Yapımı
Pişirme Süresi: 30 dk.
Hazırlama Şekli: Fırında
Kişi Sayısı: 8 kişilik 
Zorluk Derecesi: Kolay

Malzemeler

150 gram Margarin
3 su bardak Damla çikolata
2,5 su bardağı Toz şeker
3 Adet Yumurta
2 paket Vanilya
4 çorba kaşığı Dolusu tepeleme un
100 gram Sütsüz bitter çikolata
3 su bardak Hazır süt kreması
yeterince hindistan cevizi

Hazırlanış

Benmari denilen bir teknikle damla çikolata ile SANA yağını birlikte eriteceğiz. bunun için içi sıcak su dolu bir tencerenin içine küçük bir tencereyi oturtun. küçük tencerenin içine damla çikolataları ve SANA yağını aktarıp, orta ısılı ateşin üzerine oturtun. alttaki tencerede kaynayan suyun buharı ile çikolata ve yağ eriyinceye dek, karıştırarak ısıtın. benmari usulü size zor gelirse ufak çelik tencereyle ancak çok kısık ateş üzerinde aynı işlemi yapabilirsiniz. eriyen yağlı çikolatayı ocaktan alın ve biraz ılınmasını bekleyin. bu arada derin bi kabın içine oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri koyun. mikserin yüksek devri ile 5-6 dakika köpük köpük oluncya dek çırpın. içine ılınan eritilmiş yağlı çikolatayı aktarın. vanilya ve unu ilave edip mikserle tüm malzemeler karışıncaya dek 5-6 dk çırpın. koyu boza kıvamındaki kek hamurunu yağlanmış mafin kalıplarına yada ufak kek kalıplarına dökün. kalıpların üzerinde 2 cm kadar boşluk bırakın. bu arada fırını 205 dereceye ayarlayıp 15 dakika önceden ısıtın. sıcak fırına ufak kalıplara döktüğünüz kekleri koyup 20 dakika kadar pişirip çıkarın, soğumaya bırakın. keklerin üzerine süreceğiniz sos için ufak parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı ufak bir tencereye koyun üzerine hazır süt kremasını ekleyin ve yine benmari usulü krema ve çikolatayı eritin isterseniz bu işlemi yine ufak bi tencerede kısık ateşte yapabilirsiniz. hazırladığınız kremalı çikolatalı sosu soğuyan keklerin üzerine sürün. en üstüne hindistan cevizi veya şekerlemelerle süsleyip servise sunun. AFİYET OLSUN..
Yandex.Metrica