R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

23 Eki 2013

Patlıcanlı Pilav Nasıl Yapılır?

Patlıcanlı Pilav Nasıl Yapılır?, Ana Yemek Tarifleri, Yemek Tarifleri, 
Malzemeler:
    Patlıcanlı Pilav Nasıl Yapılır?
  • 300 Gram Koyun Eti
  • 8 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
  • 3 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 2 Baş Soğan
  • 2 Tane Patlıcan
  • 1 Tane Domates
  • 3 Çorba Kaşığı Margarin
  • 2 Tatlı Kaşığı Karabiber
  • Yarım Su Bardağı Su


Hazırlanışı:
1- Et altı parçaya bölünüp kısık ateşte kendi suyu ile 40 dakika pişirilir.
2- 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilip yumuşayana kadar pişirilmeye devam edilir.
3- Patlıcan alacalı olarak soyulur ve küp küp doğranır.
4- Kızgın yağda kızartılır.
5- Soğan kabukları soyulup ince ince kıyılır ve margarin ile birlikte tencereye koyularak kapağı kapatılır.
6- 4 -5 dakika kavrulan soğan üzerine domates rendesi, karabiber, tuz ve su ilave edilip pişirilir.
7- Et 20 -25 santimetre çağındaki tencerenin tabanına patlıcan dilimleri yerleştirilir.
8- Pirinç yıkanıp süzülür ve patlıcanların üzerine dökülür.
9- Önce orta sonrasında kısık ateşte suyunu çekene kadar 15 – 20 dakika pişirilir ve dinlendirilip ters çevrilerek servis edilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yandex.Metrica