- Yarım Su Bardağı Kadar Nohut
- 2,5 Su Bardağı Bulgur
- Yarım Su Bardağı Margarin yada Tereyağı
- 6 Su Bardağı Su
- 1 Baş Soğan
- 1 Adet Domates
- 2 Tatlı Kaşığı Tuz
- Yarım Tatlı Kaşığı Karabiber
- Yarım Tatlı Kaşığı Kırmızı Biber
HAZIRLANIŞI:
1- Nohut yıkanıp 1 su bardağı su ile bir gece önceden ıslatılır.
2- Bir gece önce ıslatılan nohut içine 1 su bardağı su eklenerek düdüklü tencerede 40 50 dakika kadar pişirilir.
3- Soğan soyulup ince ince kıyılır.
4- Yağ eklenip iyice kavrulur.
5- Domates yıkanıp kabuğu soyulur ve küp küp doğranır.
6- Soğan içine ilave edilir ve 3,5 dakika pişirilir.
7- Pişmiş nohut, tuz, nohut suyu ve kalan su kaynadıktan sonra bulgur ilave edilip kısık ateşte suyunu çekene kadar 20, 25 dakika kadar pişirilir, baharat serpilip 25 dakika demlendikten sonra servis edilir.
2- Bir gece önce ıslatılan nohut içine 1 su bardağı su eklenerek düdüklü tencerede 40 50 dakika kadar pişirilir.
3- Soğan soyulup ince ince kıyılır.
4- Yağ eklenip iyice kavrulur.
5- Domates yıkanıp kabuğu soyulur ve küp küp doğranır.
6- Soğan içine ilave edilir ve 3,5 dakika pişirilir.
7- Pişmiş nohut, tuz, nohut suyu ve kalan su kaynadıktan sonra bulgur ilave edilip kısık ateşte suyunu çekene kadar 20, 25 dakika kadar pişirilir, baharat serpilip 25 dakika demlendikten sonra servis edilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder