MALZEMELER:
- 1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.)
- 2 su bardağı şeker
- 4- 5 su bardağı un
- 3 yumurta
- 1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 limon kabuğu rendesi
HAZIRLANIŞI:
1- Yağ, şeker ve limon kabuğu rendesi iyice karıştırılır.
2- Yumurtalar birer birer ilave edilir.
3- Üzüm ve ceviz konur.
4- Kabartma tozu karıştırılmış un elenip yoğrulur.
5- Hamurdan ceviz büyüklüğünde ve muntazam olmayan parçalar koparılarak tepsiye dizilir.
6- Orta hararetli fırında pişirilir.
7- Bir tencereye konup kapak kapatılırsa yumuşak olur.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder