
Yayla Çorbası, Yayla Çorbası Nasıl Yapılır, Çorba Tarifleri, Yayla Çorbası yapımının püf noktaları,
- 1 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı pirinç (pirinci haşlamak için 2 bardak su)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 4 su bardağı et suyu
- 1 adet yumurta
- kuru nane
- kırmızı pul biber
Hazırlanışı:
- Pirinci iki bardak su ile haşlayın.
- Bir kaşık tere yağında hafif kavurmuş olduğunuz una 4 bardak et suyunu ilave edin.
- Bir süre kaynattıktan sonra haşlanmış pirinçleri ekleyip 10 dakika kadar kaynatın.
- Ayrı bir kapta yoğurt ve yumurta sarısını çırpıp yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ilave edin.
- İçine istediğiniz miktarda nane ve kırmızı biber katın,bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder