R2rvySEWq_VVz5tnW2nqBMgJ_VU

9 Eki 2013

Dondurmalı Yanardağ Pastası

Dondurmalı Yanardağ Pastası  MALZEMELER:
  1.   5 yumurta
  2.   1 su bardağı şeker
  3.   1,5 su bardağı un, yarım su bardağı patates nişastası
  4.   1 limon kabuğu rendesi ve bir kaşık limon suyu
  5.   1 çay kaşığı vanilya ve 1 çay kaşığı kabartma tozu
  6.   Pastayı nemlendirmek için 1 kahve fincanı likörlü su
  DONDURMA İÇİN:
  1.   Kaymaklı veya vanilya dondurma (sayfa 277- 278)
  ÜZERİ İÇİN
  1.   4 yumurta
  2.   3 kahve fincanı şeker
  3.   0,5 paket vanilya

  HAZIRLANIŞI:
  1- 25 cm. çapında kalıp yağlanır, unlanır, fırın yakılır. 
  2- Yumurtalar, şeker ve limon kabuğu rendesi iyice koyulaşıncaya kadar çarpılır. Elenmiş nişasta-un vanilya, kabartma tozu karışımı konup karıştırılır. Kalıba boşaltılıp orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir. Soğuyunca kalıptan çıkarılır.
  3- Enine iki parçaya kesilir. Parçalar soğuk likörlü şekerli su ile ıslatılır. Arasına dondurma konur. Buzlukta soğuk olarak saklanır.
  4- 3 kahve fincanı şeker, 2 fincan su ile kaynatılıp çok
koyu bir şurup yapılır. Yumurta akları çarpılır, katı kar haline getirilir. Kaynar şurup dökülüp karıştırılır. Vanilya konur.
  5- Soğuyunca altta biriken şurubu almadan krema torbasına doldurulur. Pastanın üzerine dağ biçiminde sıkılır.
  6- Sofraya getirilirken pastanın tepesine saf alkole batırmış bir kesme şeker konur ve yakılır. Şeker karamelize olarak yanıp aşağı doğru akar.
  Not: Pastanın etrafı mevsim meyveleri ile süslenir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yandex.Metrica