- 5 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı un, yarım su bardağı patates nişastası
- 1 limon kabuğu rendesi ve bir kaşık limon suyu
- 1 çay kaşığı vanilya ve 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Pastayı nemlendirmek için 1 kahve fincanı likörlü su
DONDURMA İÇİN:
- Kaymaklı veya vanilya dondurma (sayfa 277- 278)
ÜZERİ İÇİN
- 4 yumurta
- 3 kahve fincanı şeker
- 0,5 paket vanilya
HAZIRLANIŞI:
1- 25 cm. çapında kalıp yağlanır, unlanır, fırın yakılır.
2- Yumurtalar, şeker ve limon kabuğu rendesi iyice koyulaşıncaya kadar çarpılır. Elenmiş nişasta-un vanilya, kabartma tozu karışımı konup karıştırılır. Kalıba boşaltılıp orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir. Soğuyunca kalıptan çıkarılır.
3- Enine iki parçaya kesilir. Parçalar soğuk likörlü şekerli su ile ıslatılır. Arasına dondurma konur. Buzlukta soğuk olarak saklanır.
3- Enine iki parçaya kesilir. Parçalar soğuk likörlü şekerli su ile ıslatılır. Arasına dondurma konur. Buzlukta soğuk olarak saklanır.
4- 3 kahve fincanı şeker, 2 fincan su ile kaynatılıp çok
koyu bir şurup yapılır. Yumurta akları çarpılır, katı kar haline getirilir. Kaynar şurup dökülüp karıştırılır. Vanilya konur.
koyu bir şurup yapılır. Yumurta akları çarpılır, katı kar haline getirilir. Kaynar şurup dökülüp karıştırılır. Vanilya konur.
5- Soğuyunca altta biriken şurubu almadan krema torbasına doldurulur. Pastanın üzerine dağ biçiminde sıkılır.
6- Sofraya getirilirken pastanın tepesine saf alkole batırmış bir kesme şeker konur ve yakılır. Şeker karamelize olarak yanıp aşağı doğru akar.
Not: Pastanın etrafı mevsim meyveleri ile süslenir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder